Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

« Έχυσε το γάλα με την καρδάρα, ο αγωνιστικά ασταθής Εδεσσαϊκός»


γράφει 
 ο αθλητικογράφος
 Νίκος Φίστας


ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ-
               ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 0-0

Η αγωνιστική αστάθεια και οι μεταπτώσεις που παρουσιάζει όπως επίσης και η πρωτοφανής επιθετική δυστοκία, οδήγησαν τον Εδεσσαϊκό στην λευκή ισοπαλία και στην σημαντική απώλεια 2 πολύτιμων βαθμών, απέναντι στην αξιόμαχη Δόξα Εξαπλατάνου. Ότι πολύτιμο κατέκτησαν με πολύ κόπο και ιδρώτα με το διπλό στην δύσκολη έδρα του Προφήτη την προηγούμενη αγωνιστική, το απεμπόλησαν οι γηπεδούχοι, και έχυσαν το γάλα με την καρδάρα παραχωρώντας την δεύτερη εντός έδρας ισοπαλία, σε μια κρίσιμη και καθοριστική καμπή του πρωταθλήματος. 
Ο νόμος του ποδοσφαίρου είναι αμείλικτος, και η ομάδα του Σέρτζιο Τσολάκοβιτς παρουσιάσθηκε αναποτελεσματική, χωρίς να αξιοποιήσει τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε, με αποκορύφωμα την φάση του 94’ στις καθυστερήσεις όταν ο Τσόρμπας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στην κενή εστία.  
Η αγωνιστική εικόνα των «Τριαινοφόρων» δεν είχε σχέση με αυτήν που παρουσίασε την προηγούμενη αγωνιστική στο νικηφόρο αγώνα με τον Άρη Προφήτη Ηλία, ήταν απρόσμενα μέτρια, με σαφή προβλήματα στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, και χαρακτηρίσθηκε από την επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια. 
Το ζητούμενο είναι να αποκτήσουν άμεσα μια σταθερή αγωνιστική ταυτότητα, διορθώνοντας εγγενείς χτυπητές αδυναμίες, ώστε στην συνέχεια του πρωταθλήματος να αποφύγουν δυσάρεστα αποτελέσματα. 
Με δεδομένη την διαφορά των 7 βαθμών από την κορυφή της βαθμολογίας, μολονότι ότι ο μαραθώνιος της Α1 έχει πολύ δρόμο, τα περιθώρια έχουν στενέψει, και η ομάδα για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου, και να καλύψει το χαμένο έδαφος, πρέπει να πετύχει το απόλυτο. 
Στον αντίποδα η ομάδα της Αλμωπίας παρουσίασε ένα αξιόμαχο ποδοσφαιρικό σύνολο, με παίκτες παθιασμένους για το θετικό αποτέλεσμα, που παράλληλα απέδειξαν στο τεραίν του Δημοτικού σταδίου Έδεσσας, ότι θα παλέψουν με αξιώσεις για μια αξιοπρεπή πορεία και βαθμολογική κατάταξη.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
3’ Ο Ρέτζια έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν από θέση τετ-α τετ μέσα στην μεγάλη περιοχή κλώτσησε αέρα.
5’ Ο Μάντζιος με ατομική προσπάθεια βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που εξαπέλυσε δεν βρήκε στόχο, και κατέληξε μόλις άουτ.
20’ Ο Ρέτζια από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να βρει τα δίχτυα της εστίας των φιλοξενουμένων.
30’ Ο νεαρός Λούσης δεν κατάφερε να χρισθεί σκόρερ όταν φάτσα με τον πορτιέρο των φιλοξενημένων Ξυλουργίδη σούταρε άουτ.
32’ Ο Λαφαζανίδης δεν ολοκλήρωσε με επιτυχία την ατομική του προσπάθεια, καθώς το σουτ πλασέ πέρασε μόλις άουτ.
47’,53’,70’ Ο έμπειρος επιθετικός της ομάδας των καταρρακτών Δημήτρης Λαφαζανίδης είχε ραντεβού με την γκίνια και κατέκτησε το όσκαρ ατυχίας σε 3 ισάριθμες φάσεις. Οι 2 με κεφαλιά εξ επαφής, και 1 με κοντινό πλασέ, δεν στάθηκαν ικανές να βάλουν την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
75’ Ο Ξυλουργίδης με σωτήρια απόκρουση σε κόρνερ, είπε όχι στον Τσόρμπα που με υποδειγματικό τρόπο εξαπέλυσε σουτ βολέ στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του αντίπαλου τερματοφύλακα.
80’  Ένας πρώην παίκτης των γηπεδούχων ο Γιάννης Μάντζιος, απείλησε με έμφραγμα την πρώην του ομάδα, καθώς από πλεονεκτική θέση από την μεγάλη περιοχή έπιασε ισχυρό σουτ βολέ, στην πορεία όμως της μπάλας ως από μηχανής θεός παρενέβη ο Τσόρμπας διώχνοντας σε κόρνερ, και αποσοβώντας την ψυχρολουσία.
89’ Ο Καπαγιάρογλου από το σημείο του πέναλτυ ανενόχλητος έπιασε καρφωτή κεφαλιά που πέρασε μόλις άουτ.
91’  Από σέντρα του Ουζούνη ο Τσόρμπας με κεφαλιά δεν ευστόχησε.
94’ Η τύχη δεν χαμογέλασε στον Εδεσσαϊκό, με αποκορύφωμα στην τελευταία φάση του αγώνα στο 4’ των καθυστερήσεων, και σε κενή εστία ο Τσόρμπας με σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου τερματοφύλακα της Δόξας.
Χωρίς προβλήματα κύλησε η διαιτησία του κ.Καρυπίδη με βοηθούς τους Δημόπουλο και Ευφραιμίδου.
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Πασχαλίδης,Τσάβο(46’Καπαγιάρογλου),Ιωσηφίδης,Ουζούνης,Τεκελίδης,Βοτάρης,Γκίνης,Παπαγεωργίου(46’Τσόρμπας),Λαφαζανίδης,Ρέτζια,Λούσης (60’Γκόγκος).
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ: Ξυλουργίδης,Σασαρίδης,Γιανούλτσης,Σπάχο,Καραμαριάς,Μανελίδης,Ουζούνης,Λεμονάκης,Δεμίρης(58’Γιόντης),Μάντζιος(86’Χατζησυμεών),Βασιλόπουλος(58’Χαλκίδης).
ΝΙΚΟΣ ΦΙΣΤΑΣ  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ποιο?Το γάλα με την καρδάρα?Όπως λέμε το νερό με το ποτήρι και το φαγητό με το πιάτο??Γεια σου μεγάλε Φίστα!

Ανώνυμος είπε...

προεδρε του εδεσσαικου,εσυ βαζεις τα λεφτα εσυ αποφασιζεις.Το θεμα ειναι οτι σε παρεσυραν και πηρες παικτες λεγεωναριους που δεν αγαπουν την ομαδα και ειναι περαστικοι.Ολοι ελπιζουμε πια στα νεα ταλεντα που ειναι οι αυριανοι παικταραδες μας!

Ανώνυμος είπε...

εκτως του καπαγιαρογλου και του γκινη κανενα αλλο ταλεντο δεν αξιοποιηται ομως...ολα παγκο βαρανε και παιζουν "ταλεντα" που απλα δεν τραβανε εδω και 12 αγωνιστηκες και ομως ξαναπαιζουν!