Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΚ! στη Σκύδρα. Στη Δ' Εθνική υποβιβάστηκε πρωτοδίκως ο Αετός Σκύδρας


Μέσα σε μία μέρα ο Αετός Σκύδρας έμαθε δύο αποφάσεις για την εμπλοκή του στα στημένα! 
Αρχικά, η Football League τον υποβίβασε στην Δ' Εθνική. 
Στην συνέχεια, η ΕΠΟ τον αθώωσε.
 Για να τα πάρουμε με την σειρά, αρχικά η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Football League έστειλε τον Αετό Σκύδρας στην Δ΄ Εθνική, αφού έκρινε το ΤΑΠ και τον πρόεδρό του, Ι.Ναυρινιάδη, ενόχους για το παράπτωμα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας. 
Η απόφαση αφορά το παιχνίδι Α.Ε. Ποντίων-Αετός Σκύδρας 2-1, που είχε γίνει στις 14/02/2011.



Λίγο αργότερα, ωστόσο, δικαιώθηκε από την ΕΠΟ στην έφεση που είχε καταθέσει και απαλλάχθηκε για το παιχνίδι με τη Δόξα Κρανούλας, για το οποίο επίσης κατηγορούταν. Έτσι, στην ομάδα επιβλήθηκε η... αγαπημένη ποινή της επιτροπής, που είναι πρόστιμο και -5 βαθμοί. 
Υπενθυμίζεται πως αυτή η απόφαση ισχύει για το ματς με την Δόξα Κρανούλας.
  Τι σημαίνει αυτό;
 Ότι αυτή την στιγμή ο Αετός Σκύδρας πέφτει στην Δ' Εθνική αφού κρίνεται ένοχος για συμμετοχή στα στημένα, αλλά η εν λόγω απόφαση είναι εφέσιμη. Σε περίπτωση που κάνει έφεση και δικαιωθεί τότε θα μείνει στην Γ΄ Εθνική αλλά με -5 βαθμούς, αφού παράλληλα θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της ΕΠΟ για το ματς με την Δόξα Κρανούλας.

Η απόφαση της Football League αναλυτικά:


"ΠΡΟΣ 
1) Ι. ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗ(Πρόεδρο)

2) ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

3)Γ.ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΗ(Ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ)

4) ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
  
Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ από τις αποδιδόμενες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις. Απαλλάσσει όλους τους εγκαλουμένους από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση του στοιχήματος. Δέχεται ομόφωνα ότι οι εγκαλούμενοι ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ, Ι. ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗΣ και Γ. ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ τέλεσαν το πειθαρχικό παράπτωμα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και επιβάλλει σε βάρος αυτών τις εξής πειθαρχικές ποινές:
  
1) Στο ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ α) την χρηματική ποινή των τριακοσίων χιλιάδων (300.000)ευρώ και κατά τα 2/4 την χρηματική ποινή των εκατόν πενήντα χιλιάδων(150.000) ευρώ β) την ποινή του υποβιβασμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό οικείο βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας στην οποία αγωνιζόταν κατά το 2010-2011.
  
2) Στον Ι. ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗ α) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ΄ όρου ζωής β) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ΄ όρου ζωής και γ) την χρηματική ποινή των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000)ευρώ και κατά τα 2/4 την χρηματική ποινή των εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ.
  
Στον Γ. ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ α) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ΄ όρου ζωής β) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ΄ όρου ζωής και γ) την χρηματική ποινή των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000)ευρώ και κατά τα 3/4 την χρηματική ποινή των ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ. 
 Κρίθηκε, αποφασίσθηκε και δημοσιεύθηκε την 1-11-2011".

  
Η απόφαση της ΕΠΟ 
  
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ΄αριθμ. 216/1-11-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. Αντωνακάκη Εμ. κατά της υπ΄αριθμ.308/6-10-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE–LEAGUE 2 ως προς τους ΓΕΩΡ.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ,ΤΑΠ ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ και ΜΙΧ.ΚΑΣΣΗ. 
Ως προς τους ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ και ΙΩΑΝΝΗ ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗ, ως προς το κεφάλαιο της πρωτοβάθμιας αποφάσεως που αναφέρεται στο πειθαρχικό παράπτωμα της δωροδοκίας , δέχεται κατ΄ουσία την έφεση κατά το κεφάλαιο της εκκαλουμένης που αναφέρεται το πειθαρχικό παράπτωμα το προβλεπόμενο στο άρθρο 21 Β του Π.Κ. της ΕΠΟ. 

Διακρατεί και δικάζει κατά τούτο στην ουσία την υπόθεση. 
Δέχεται ομόφωνα ότι ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗΣ, ενεργώντας ως πρόεδρος του ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ, τέλεσε το προβλεπόμενο από το άρθρο 21Β του Π.Κ. πειθαρχικό παράπτωμα εν αποπείρα και του επιβάλλει χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ και ποινή απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) έτη και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) έτη. 
Επιβάλλει στο ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ και κατά πλειοψηφία ποινή αφαίρεσης πέντε (-5) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.

Πηγή: www.soccerplus.gr 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΚΥΔΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΥΕΥΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΩΝ "ΚΥΡΙΩΝ" ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ.ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ "ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ" ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ.ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΡΠΟΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΙ "ΚΥΡΙΟΙ" ΕΧΟΥΝ ΘΑΜΕΝΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ ΠΑΛΙ.

Ανώνυμος είπε...

απο παντοτε οταν παραγοντας συλαμβανεται για δωροδοκια η ομαδα πεφτει.Ακομα και υπαλληλος να εισαι ΤΗΝ ομαδα εκπροσωπεις.Ο Ναυρι χωρις εισιτηρια αναγκαστηκε #$%^&*