Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

1972, μετ΄ εμποδίων, ο τότε, αγώνας κυπέλλου Εδεσσαϊκού - Φοίνικα Πολίχνης



Στην 31η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1972-73 μετείχαν συνολικά 78 ομάδες (18 Α΄ Εθνικής και 60 Β΄ Εθνικής κατηγορίας)
Διεξήχθη σε 6 γύρους συμπεριλαμβανομένου και του τελικού.
Υπήρξε κι ένας αρχικός προκριματικός γύρος με 14 ζευγάρια ομάδων Β΄ Εθνικής, ώστε ο πρώτος γύρος να ξεκινούσε με 64 ομάδες.
Στους δυο πρώτους γύρους (όπως και στο προκριματικό) η κλήρωση έγινε σε 2 ομίλους, χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια.
Έτσι αγωνίστηκαν μεταξύ τους ομάδες από την Νότια Ελλάδα στον 1ο όμιλο και οι ομάδες από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στον 2ο  όμιλο.
Στη φάση αυτή λοιπόν ο Εδεσσαϊκός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την ομάδα του Φοίνικα Πολίχνης, η οποία αγωνιζόταν τότε στη Β΄εθνική.
Ο αγώνας έγινε στην Έδεσσα την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 1972, η ομάδα μας προηγήθηκε με γκολ του Λαρίδη στο 57΄αλλά ισοφαρίστηκε στο 85΄και ο κανονικός αγώνας έληξε 1-1, το ίδιο και η παράταση.
Στη διαδικασία των  πέναλτι που ακολούθησε ο Δούπκαρης δεν κατόρθωσε να σκοράρει αφού η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, το κτύπημα πέναλτι του Γρηγοριάδη κατέληξε άουτ, και του Παπαχρήστου απέκρουσε ο τερματοφύλακας.
στο τέλος μετά από 14 συνολικά κτυπήματα πέναλτι νικητής ανεδείχθη η ομάδα του Φοίνικα.
Όμως ο διαιτητής δεν τήρηση σωστά τον κανονισμό και ο Εδεσαϊκός υπέβαλε ένσταση κατά της εγκυρότητας του αγώνα, την κέρδισε, και ο αγώνας επαναλήφθηκε.
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε ντοκουμέντα για τα συγκεκριμένα παιχνίδια και σας τα παρουσιάζουμε  παρακάτω:

  εάν θέλετε ΑΚΌΜΗ μεγαλύτερο μέγεθος εικόνας τότε, κάντε δεξί κλικ πάνω στην εικόνα και άνοιγμα σε νέα καρτέλα ή νέο παράθυρο



Δεν υπάρχουν σχόλια: