Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ 1-0




γράφει  ο αθλητικογράφος  
Νίκος Φίστας


«ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ»


Με πολύτιμη νίκη συνδυάστηκε η επίσημη πρώτη του Αντώνη Σαπουντζή στο πάγκο του Εδεσσαϊκού. 
H ομάδα των καταρρακτών στον αναβληθέντα αγώνα της 27ης  αγωνιστικής, με την καθοδήγηση του νέου Εδεσσαίου τεχνικού, ξεπέρασε με δύσκολη νίκη 1-0 το εμπόδιο του αξιόμαχου Άρη Προφήτη Ηλία. 
Ο αγώνας του Δημοτικού σταδίου Έδεσσας«ΦΟΡΗΣ ΓΕΝΤΖΗΣ» κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 200 θεατών ως την λήξη του, καθώς οι γηπεδούχοι παρά τις πάμπολλες κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν κατάφεραν να πετύχουν και 2ο γκολ ώστε να κλειδώσουν την νίκη, με αποτέλεσμα να παραμείνει το ρευστό και επισφαλές 1-0, και να κινδυνεύσουν στην εκπνοή του αγώνα με την ισοφάριση και την απώλεια ενός πολύτιμου τρίποντου. 
Τέλος καλά, όλα καλά για τον Εδεσσαϊκό, , που στρέφει και επικεντρώνει την  προσοχή του στην επόμενη μέρα και στα εναπομείναντα 7 παιχνίδια που απομένουν, έχοντας ως μοναδικό στόχο –μονόδρομο- να πετύχει το απόλυτο 7Χ7. 
Μόνο με το απόλυτο θα μπορεί να διασφαλίσει σίγουρα ότι θα πάει στα μπαράζ με αξιώσεις για την διεκδίκηση του τίτλου, μπλοκάροντας μαθηματικά το σενάριο της απευθείας άνοδου του Ν.Μυλοτόπου, ενώ παράλληλα με την συγκομιδή 21 βαθμών ως την κανονική εκπνοή του πρωταθλήματος, δικαιούται να ευελπιστεί ανάλογα και με τα αποτελέσματα των υπόλοιπων μνηστήρων του τίτλου, στην κατάληψη πλεονεκτικής θέσης για την διαδικασία των αγώνων μπαράζ.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η υπεροχή των «Τριαινοφόρων» δεν καρποφόρησε στο Α’ ημίχρονο καθώς δεν βρήκαν στόχο οι τελικές προσπάθειες, και συγκεκριμένα στο 12’ η κοντινή κεφαλιά του Λαφαζανίδη,στο 17’ επίσης ο ίδιος παίκτης σε κενή εστία δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από την όμορφη συνεργασία και προσπάθεια των Ρέτζια-Παπαγεωργίου, στο 37’ και 38’ με το Βοτάρη από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο, ενώ τέλος για το Α’ μέρος ο νεαρός Παπαγεωργίου στάθηκε άτυχος στο κοντινό πλασέ μετά από ατομική προσπάθεια του Καπαγιάρογλου. 
Στην έναρξη της επανάληψης με τις δυο αλλαγές που πραγματοποίησε ο Αντώνης Σαπουντζής και με την είσοδο των Γκόγκου και Τσιότσιου, ο Εδεσσαϊκός βελτίωσε σημαντικά την συνολική αγωνιστική του εικόνα, και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ 1-0στο 51’ με κοντινή γυριστή κεφαλιά του Λαφαζανίδη, ύστερα από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Τσότσιου.
 Ακολούθησε στο 57’ το  οριζόντιο δοκάρι που είχε την ατυχία να καταλήξει η ασύλληπτη βολίδα του Ρέτζια, και το σερί των εξής κλασικών χαμένων ευκαιριών: 
60’ μετά από σέντρα του Ιωσηφίδη, ο Βόλτσης με σωτήρια απόκρουση  είπε όχι στην κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Γκόγκου,
77’ ο πορτιέρο του Άρη πρόσθεσε στο ενεργητικό του άλλη μια σημαντική απόκρουση σε σουτ του Ρέτζια, ενώ στο 91’  ο Λαφαζανίδης από θέση τετ-α-τετ ατύχησε στην επιλογή του να προτίμησε να μην σκοράρει ο ίδιος, αλλά για να σιγουρέψει το γκολ έδωσε πάσα στο Ρέτζια που όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και ακυρώθηκε το γκολ. 
Ο Νόμος του ποδοσφαίρου λίγο έλειψε να τιμωρήσει τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις στο 93’ και σε φάση διαρκείας και σύγχυση  στα καρέ του Πασχαλίδη, με τον Ειρηνάκη να μην καταφέρνει από κοντά να ισοφαρίσει. 
Νωρίτερα να αναφέρουμε ότι οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ελάχιστες φορές την εστία του Πασχαλίδη μια φορά στο Α’ημίχρονο στο 12’ με ατομική προσπάθεια και σουτ του Φωτιά και μια στην επανάληψη στο 79’ με τον Δημητριάδη που δεν αξιοποίησε την ατομική προσπάθεια του σουτάροντας άουτ από πλεονεκτική θέση.
Καλή η διαιτησία του κ.Γεωργίου με βοηθούς τους Μιχαηλίδη-Ελευθεριάδου.

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ:
Πασχαλίδης,Ιωσηφίδης,Καπαγιάρογλου,Γεωργίου,Ουζούνης,Γκίνης(46’Τσιώτσιος),Τεκελίδης(46’Γκόγκος),Βοτάρης,Παπαγεωργίου(80’Σέρρα),Ρέτζια,Λαφαζανίδης.

ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ:
Βόλτσης,Καπετάνάκης(65’Μουρουζίδης),Παγιούλας,Αποστολούδας,Ειρηνάκης,Χαραλαμπίδης,Πανουσίδης,Φωτιάς,Δημητριάδης,Νικολαϊδης,Αναστασιάδης.

           ΝΙΚΟΣ ΦΙΣΤΑΣ




5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι ευκαιρίες του Προφητη γιατί δεν αναφέρονται?

Ανώνυμος είπε...

Αντε στο χωριο σου ρε

Ανώνυμος είπε...

για θύμισε μας για ποια λες?

Ανώνυμος είπε...

στο 90΄πήγε η καρδιά μας στη κούλουρη !!

Ανώνυμος είπε...

ναι πολυ μεγαλη στιγμη,θα τη λετε στα εγγονια σας οτι μια φορα στο 90' παραλιγο να βαλετε γκολ στο μεγαλο Εδεσσαικο στην εδρα του.