Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΦΟΡΗ ΓΕΝΤΖΗ

Φιλικό Εδεσσαϊκός – ΠΑΟΚ το Σάββατο 19 Μαΐου


 Το Δημοτικό Συμβούλιο Εδεσσας μετά από πρόταση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ, για μετονομασία του ΄΄Δημοτικού Σταδίου Εδεσσας΄΄ σε ΄΄ Στάδιο Φορης Γεντζής΄΄ ανταποκρίθηκε θετικά με την 262/2011 ομόφωνη απόφαση του.                      
Έτσι το Σάββατο 19 Μαΐου, στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή μετονομασίας του Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας.
Μετά την τελετή, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, παλιές δόξες, των δυο συλλόγων θα αγωνισθούν σε ένα αγώνα επίδειξης, κατόπιν θα ακολουθήσει  φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ και  ΠΑΟΚ, τιμώντας την μνήμη του Φόρη Γεντζή.
Στη συνέχεια θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες και ο Δήμαρχος της Πόλης θα δεξιωθεί την αποστολή του ΠΑΟΚ. 

Ο Φόρης Γεντζής γεννήθηκε το 1928 και απεβίωσε το 2006 στην Έδεσσα.
Φόρεσε επί 10 χρόνια την φανέλα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 141 παιχνίδια και σημείωσε 47 γκολ με την ομάδα του ΠΑΟΚ.
Είχε συμμετοχές στην εθνική των ενόπλων δυνάμεων.
Ο Φόρης Γεντζής ο Λάμπης Κουϊρουκίδης και ο Λευτέρης Παπαδάκης απετέλεσαν την θρυλική και ξακουστή επιθετική τριπλέτα του ΠΑΟΚ και η τριετία 1953-56 όπου αγωνίστηκαν μαζί αποτελεί την πρώτη χρυσή εποχή του ΠΑΟΚ.
Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος την σαιζόν 1953 -54.
Κατά τη διάρκεια αυτής της χρυσής εποχής, ο ΠΑΟΚ κέρδισε 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης 1953 – 1957.
Μετά την ίδρυση του Εδεσσαϊκού ήρθε στη Έδεσσα για να αγωνισθεί και να βοηθήσει τον Εδεσσαϊκό να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα Β΄εθνικής, το οποίο και κατέκτησε το 1962-63. Έκλεισε την καριέρα του στον Εδεσσαϊκό και διετέλεσε στην συνέχεια αρκετά χρόνια  προπονητής της ομάδας

16 σχόλια:

Λαφαζανιδης. είπε...

πρεπει να καταλαβουμε οτι το ονομα εδεσσαικος και η ιστορια που εχει προσφερει στο ελληνικο ποδοσφαιρο ειναι πολυ μεγαλη.εχει βγαλει μεγαλους παιχτες.οπως τον σαπουντζη τον ζουμπουλη τον μπελλο τον μεσημερλη και αλλους πολλους.γιαυτο ειναι τιμη μας που παιζουμε η παιξαμε σε αυτην την ομαδα.

Ανώνυμος είπε...

η ομάδα μας με τους παίκτες που φεύγουν από Α΄ εθνική θα κάνει πολύ ισχυρό σύνολο.Ο πρόεδρος ετοιμάζει 22 επαγγελματίες με χαμηλό κόστος μπας και βγούμε επιτέλους απ τη λάσπη.

Ανώνυμος είπε...

οταν λες φιλος με τους παικτες που φευγουν απο Α εθνικη τι εννοεις?οτι θα ερθουν εδω ας πουμε?εχει ακουστει κατι τετοιο?

Ανώνυμος είπε...

2 ΜΕΓΑΛΟΙ
ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
ΕΔΕΣΣΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 19-5-2012
ΩΡΑ 4:30 Μ.Μ.
ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ
ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

ΚΑΙ ΩΡΑ 6:00

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ
ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ - ΠΑΟΚ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΕ
¨ΦΟΡΗΣ ΓΕΝΤΖΗΣ¨

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ανώνυμος είπε...

οταν λεμε παοκ εννουμε την β ομαδα ετσι?

Ανώνυμος είπε...

οταν λεμε παοκ
ενοουμε ΠΑΟΚ

Ανώνυμος είπε...

φιλαρακι αλλο πραγμα ΠΑΟΚ και αλλο τα παιδακια της β ομαδας

Ανώνυμος είπε...

θες να υποτιμήσεις το φιλικο;
και νομιζεις οτι το κατάφερες?
εισαι κομπλεξάρας και τοδειξες

Ανώνυμος είπε...

μηπωσ θελεισ να μα πεισ την ενδεκαδα που προτιμασ να τους πουμε να φέρουν

Ανώνυμος είπε...

δεν υποτιμω κανεναν...ισως χασουμε και με μεγαλη διαφορα...απλα τα πραγματα να λεφονται με το ονομα τους..αλλο ΠΑΟΚ και αλλο β ομαδα..

Ανώνυμος είπε...

ο μεγάλος εδεσσαικός υπάρχει.Είναι παντού και περιμένει.Η τωρινη διοίκηση και ομάδα είναι κάτι αναγκαστικό,προσωρινό και μικρό για τις διαστάσεις του Εδεσσαικού.ο κόσμος βλέπει κρίνει .

Ανώνυμος είπε...

πολύ η γιορτή για το Γεντζή.Είχε φίλους και στην Αριδαία αυτή η παλιά φουρνιά.Μπράβο και στο δήμαρχο Εδεσσας και στον Πρόεδρο Βέττα .Είμαι και Αλμωπός και Εδεσσαικός.

Ανώνυμος είπε...

Με όλο τον σεβασμο προς την τεραστια προσφορα σας, θα ηθελα να επισημανω οτι ο Γεντζης δεν αγωνιστηκε ποτέ στην εθνικη Ελλαδος. (Μπορειτε ευκολα να το εξακριβωσετε απο τα αρχεια της ΕΠΟ ή οποιαδηποτε δημοσιευμενη πηγη με τους αγωνες της Εθνικης ανδρων). θα ηταν αλλωστε πολυ δυσκολο εκεινα τα χρονια να αγωνιστει καποιος εκτος ΠΟΚ. Νομιζω πως το εδεσσαϊκο ποδοσφαιρο εχει γραψει τη δικη του χρυση ιστορια και δεν χρειαζεται να προσθετουμε ανακριβειες. Αν ψαχνουμε για Εδεσσαίους διεθνεις, μπορουμε να υπενθυμισουμε οτι στην Εθνικη Ανδρων εχει τρεις συμμετοχες ο Κ. Μαλουμιδης (το 1983 και 1984).

EDESSAIKOS F.C είπε...

έχετε δίκιο.
δεν έπαιξε στην εθνική.
αναγνωρίζουμε το λάθος μας , αλλά δεν υπήρχε καμία πρόθεση παραπληροφόρησης να είστε σίγουρος.
ήδη διορθώθηκε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Φορης είχε συμμετοχές στήν Εθνική Ενόπλων.

Ανώνυμος είπε...

αντί να τονίζουμε πόσο μεγάλος παίκτης ήταν αυτό αναφέρουμε? παίκτης για ευρωπαικές ομάδες ήταν ο Φόρης. Το θέμα είναι τι κάνουμε με τα νέα αστέρια του εδεσσαικού ποδοσφαίρου και φυσικά τους νέους.