Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

τα προσχέδια αναδιάρθρωσης Δ΄ Εθνικής


Σας παραθέτουμε τα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση των ερασιτεχνικών κατηγοριών και κατ επέκταση το θέμα της ανόδου από τα τοπικά Πρωταθλήματα στη Δ’ Εθνική. 
 “Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, που έχει ήδη αποφασιστεί από την ΕΠΟ, λαμβάνουν χώρα οι ενέργειες των ανθρώπων της Ομοσπονδίας που θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα με τον πλέον… αναίμακτο τρόπο. 
Βασική επιθυμία όλων όσων έχουν αναλάβει τις εργασίες για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, είναι καθεμιά από τις εμπλεκόμενες πλευρές να μείνει ικανοποιημένη από τις διαδικασίες που θα δρομολογηθούν. 
Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για τον αριθμό των ομάδων που θα κερδίσουν την ερχόμενη σεζόν την άνοδο στη Δ’ Εθνική από τις 53 Ενώσεις της χώρας. Μέχρι πέρσι ανέβαιναν 56 σωματεία (ένα παραπάνω από ΕΠΣ Αθηνών, ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας), ωστόσο από φέτος αλλάζουν τα πράγματα, αφού στον… βωμό της αναδιάρθρωσης θα… θυσιαστούν οι μισές άνοδοι.
Όπερ μεθερμηνευόμενο, την άνοδο στη Δ’ Εθνική θα πάρουν συνολικά 28 ομάδες, μέσω αγώνων μπαράζ που θα πραγματοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση όλων των τοπικών πρωταθλημάτων, που χρονολογείται για τις 15 του επόμενου Απρίλη. 
Σας παρουσιάζουμε τα τρία πιθανά προσχέδια που έχουν ετοιμάσει τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής, από τα οποία θα κληθεί να επιλέξει ο Σοφοκλής Πιλάβιος εκείνο που θα θεωρήσει ως το ιδανικό και πλέον δίκαιο, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, μετά το Δ.Σ. της ΕΠΟ. 
1ο προσχέδιο
Μετά το τέλος των πρωταθλημάτων θα δημιουργηθούν 14 όμιλοι αποτελούμενοι από τέσσερις ομάδες, ομόρων Ενώσεων. Σε κάθε όμιλο, οι ομάδες θα δώσουν διπλούς αγώνες (έξι ματς, εντός και εκτός έδρας) και στις επιμέρους βαθμολογίες που θα σχηματιστούν, θα πάρουν την άνοδο οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο. Να σημειωθεί ότι στον ένα όμιλο θα συμμετέχουν οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες των Αθηνών και οι δύο του Πειραιά. Αν και χαρακτηρίζεται ως το πλέον δίκαιο, είναι δύσκολο να επικρατήσει λόγω υψηλού κόστους για τα σωματεία. 
2ο προσχέδιο
Είναι παρόμοιο με το 1ο προσχέδιο, με τη διαφορά ότι σε κάθε έναν από τους 14 ομίλους, οι ομάδες θα δώσουν τρεις μονούς αγώνες η καθεμία σε ουδέτερα γήπεδα που θα ορίσει η ΕΠΟ. Θεωρείται ως το πλέον επικρατές λόγω χαμηλού κόστους. 
3ο προσχέδιο
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πλάνο, θα σχηματιστούν τέσσερα γκρουπ αποτελούμενα από 14 σωματεία το καθένα. Σε καθένα γκρουπ θα σχηματιστούν επτά ζευγάρια που θα προκύψουν μετά από κλήρωση και το εισιτήριο της ανόδου θα πάρουν οι νικήτριες ομάδες, ουσιαστικά μέσω ενός αγώνα μπαράζ σε ουδέτερη έδρα. Πρόκειται για το σενάριο με τις λιγότερες πιθανότητες, αφού βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τύχη”.
του Δημήτρη Θεοδώρου από perifereiako.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δύσκολα , πολύ δύσκολα

Ανώνυμος είπε...

emeis PANTOS DEN MASAME OTI KAI NA KANOYN TOY XRONOY THA PEZOYME D ETHNIKH