Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ- ΦΙΛΩΤΕΙΑ 5-0





γράφει   ο αθλητικογράφος  Νίκος Φίστας


« ΜΕ ΠΕΝΤΑΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟ ΚΑΙ ΧΑΚ-ΤΡΙΚ ΛΑΦΑΖΑΝΙΔΗ, ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΑΙΝΟΦΟΡΩΝ»


Με πεντάσφαιρο πολυβόλο και χακ-τρικ του Δημήτρη Λαφαζανίδη ο Εδεσσαϊκός, στο πλαίσιο της εμβόλιμης 13ης αγωνιστικής «γάζωσε» την Φιλώτεια με 5-0. 
Η ομάδα του Σέρτζιο Τσολάκοβιτς στο Α’ Ημίχρονο άργησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς αξιοποίησε την υπεροχή της, ανοίγοντας το σκορ δέκα λεπτά πριν την ανάπαυλα στο 35’
Στην επανάληψη ανέβασε στροφές και με γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι της ξεδίπλωσε πολλές από τις ποδοσφαιρικές αρετές, σημειώνοντας 4 γκολ και δημιουργώντας πληθώρα και άλλων ευκαιριών για την αύξηση του δείκτη του σκορ. 
Το ουσιώδες και αποτελεσματικό πρόσωπο που επέδειξαν οι γηπεδούχοι στο Β’ ημίχρονο αποτέλεσε ένα καλό και ευοίωνο σημάδι, στην προσπάθεια που κάνει για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να εισέλθει σε τροχιά πλήρους αγωνιστικής σταθερότητας και βαθμολογικής ανάκαμψης. 
Στον αντίποδα η ομάδα της Αλμωπίας παρά την φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλε να αντισταθεί με αξιώσεις άντεξε στα πρώτα 35’, αλλά στην επανάληψη παραδόθηκε πλήρως στην πασιφανή ανωτερότητα των γηπεδούχων που μετέτρεψαν τον αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο και σε υγιεινό περίπατο, ενώ στα αξιοσημείωτα καταγράφεται και το αριθμητικό μειονέκτημα της Φιλώτειας που για 23’ αγωνίσθηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Νάνου.
ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
13’ Ο διαιτητής του αγώνα κ.Παναγιωτίδης δεν καταλόγισε πασιφανέστατο πέναλτυ εις βάρος των φιλοξενουμένων όταν ο Νάνος ανέτρεψε τον Λαφαζανίδη που ήταν σε θέση τετ-α-τετ με τον Δημητριάδη.
24’ Ατομική προσπάθεια και σουτ βολέ του Ρέτζια έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο πορτιέρο της Φιλώτειας.
35’ Ο Ρέτζια με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ όταν το πρώτο σουτ πλασέ από την μικρή περιοχή  απέκρουσε ασθενώς ο Δημητριάδης αλλά στην επαναφορά με εξ επαφής βολέ έγραψε το 1-0.
46’ Ο Καπαγιάρογλου με ωραία προσπάθεια και πάσαρε στον Λαφαζανίδη που από κοντά με πλασέ δεν δυσκολεύθηκε να σημειώσει το 2-0.
49’ Ο νεαρός και φέρελπις Παπαγεωργίου με υποδειγματική πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Λαφαζανίδη με κοντινό βολέ να πετύχει το δεύτερο προσωπικό τέρμα του και να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
55’ Με δημιουργό τον Παπαγεωργίου ο έμπειρος στράϊκερ των Τριαινοφόρων Δημήτρης Λαφαζανίδης με κοντινό σουτ κάνει χακ-τρικ και παράλληλα το 4-0.
80’ Ο νεοεισελθών Βασίλης Τσόρμπας έβγαλε υποδειγματική πάσα στον Γκόγκο που με κοντινό σουτ πλασέ δεν δυσκολεύθηκε να διαμορφώσει το τελικό 5-0, και να πανηγυρίσει το παρθενικό γκόλ που σημείωσε με την φανέλα του Εδεσσαϊκού.
67’ Ο διαιτητής του αγώνα κ. Καρυπίδης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ίδιο λεπτό τον Νάνο ο οποίος τράβηξε από την φανέλα τον Γκόγκο και αμέσως μετά είδε την δεύτερη κάρτα για διαμαρτυρία και αποβλήθηκε. Ο ποδοσφαιριστής της Φιλώτειας διαμαρτυρήθηκε έντονα υποστηρίζοντας ότι ο Γκόγκος τον εξύβρισε και αντέδρασε θιγόμενος για την προσωπική προσβολή που δέχθηκε, ενώ αποχώρησε για τα αποδυτήρια με την αποβολή του ως μαινόμενος ταύρος από το συμβάν. 
Η φάση και η διακοπή καταγράφηκε στα άσχημα του αγώνα, και για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να διατηρείται η ψυχραιμία και να αποσοβούνται ενέργειες που αμαυρώνουν το ευ αγωνίζεσθαι.
 Ο Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Καρυπίδης με βοηθούς τους Κελεσίδη-Αποστολούδα.

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ:Πασχαλίδης,Γεωργίου,Καπαγιάρογλου,Τεκελίδης,Βοτάρης,Τσόπτσης(65’Λούσης),Παπαγεωργίου,Γκίνης,Λαφαζανίδης(58’Γκόγκος),ΤσόρμπαςΕ (58’ΤσόρμπαςΒ),Ρέτζια.

ΦΙΛΩΤΕΙΑ:Δημητριάδης,Νάνος,Κόκλης(55’Γρηγοριάδης),Μπακάρης,Ίσκος,Καραδοσίδης,Λεμονίδης,Γκάγκας(60’ΠασχούληςΜ),ΤσόρμπαςΝ(60’Κατσαρός),ΠασχούληςΔ,Στάγγας.

ΝΙΚΟΣ ΦΙΣΤΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πριν 2 εβδομάδες ''έχυσε το γάλα με την καρδάρα''. Σήμερα ''ΧΑΚ-τρικ''. Γειά σου ρε Φίστα Σωτηρακόπουλε...

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΟΣ!!!!