Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ-ΓΑΡΕΦΙ 6-0. απο το Ν.Φίστα




γράφει
 ο αθλητικογράφος  
Νίκος Φίστας


 «2ο ΣΕΡΙ ΧΑΚ-ΤΡΙΚ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΦΑ»
Με ηγέτη τον Δημήτρη Λαφαζανίδη που έκανε το 2ο συνεχόμενο χακ-τρικ, ο Εξάσφαιρος  Εδεσσαϊκός συνέτριψε στο Δημοτικό στάδιο Έδεσσας «ΦΟΡΗΣ ΓΕΝΤΖΗΣ» το Γαρέφι με 6-0.
 Ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Σέρτζιο Τσολάκοβιτς, με ιδιαίτερα θετικές αγωνιστικές και βαθμολογικές επιπτώσεις, στην προσπάθεια ανάκτησης του χαμένου εδάφους, και διεκδίκησης του τίτλου. 
Οι «Τριαινοφόροι» έχουν στρέψει την προσοχή τους στο καθοριστικό ντέρμπυ κορυφής του ερχόμενου Σαββάτου στην Πέλλα, με άμεσο στόχο να ξεπεράσουν με επιτυχία το εμπόδιο του ισχυρού τοπικού Μ.Αλεξάνδρου. 
Η ευρεία νίκη των γηπεδούχων επί της ομάδας της Αλμωπίας διανθίστηκε από την όμορφη αγωνιστική εικόνα που παρουσίασαν, με άρτια λειτουργία σε όλες τις γραμμές, πόλη καλή κυκλοφορία της μπάλας, με διαρκή κινητικότητα, και δημιουργία πολλών φάσεων στα καρέ την αντίπαλης εστίας, που ήταν επιστέγασμα και προϊόν ομαδικής συνεργασίας και σκέψης των ποδοσφαιριστών. Παρά την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, και την έκβαση του αγώνα που εξελίχθηκε σε υγιεινό περίπατο και παράσταση για ένα ρόλο, η εμφάνιση των νικητών έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας στους πιστούς οπαδούς της, για την δύσκολη συνέχεια. 
Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να προβάλουν αντίσταση στην πασιφανή ανωτερότητα των αντιπάλων και να περιορίσουν τον φρενήρη ρυθμό που επέβαλαν, ενώ παράλληλα είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν τον φορμαρισμένο Δημήτρη Λαφαζανίδη που ήταν ασταμάτητος.
TO ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
7’ Ο Βοτάρης με μπαλιά τρύπα βρήκε τον Λαφαζανίδη στην μεγάλη περιοχή και αυτός με υποδειγματικό πλασέ κρέμασε τον τερματοφύλακα του Γαρεφίου ανοίγοντας το σκορ 1-0.
13’ Ο Γεωργίου στάθηκε άτυχος όταν η κεφαλιά που πραγματοποίησε μέσα από την περιοχή πέρασε μόλις άουτ.
17’ Ο Τσάτσε ετοίμασε το γκολ στον Λαφαζανίδη ο οποίος σε θέση βολής  σκόνταψε στην μικρή περιοχή.
21’ Υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Λαφαζανίδη δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
23’ Ο διαιτητής δεν άφησε το πλεονέκτημα της φάσης με τον Τσάτσε να είναι σε θέση τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
31’ Σε σέντρα ακριβείας του Τσάτσε ο Λαφαζονίδης με κοντινή καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-0.
32’ Από ατομική προσπάθεια του Λαφαζανίδη και σέντρα ο Τσάτσε δεν έχασε την ευκαιρία με ψύχραιμο σουτ βολέ να χρισθεί σκόρερ και να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
63’ Στην μοναδική επικίνδυνη επίσκεψη των φιλοξενουμένων στα καρέ των αντιπάλων, ο Πασχαλίδης έδιωξε σε κόρνερ,αποσοβώντας την μείωση του σκορ.
70’ Σε σέντρα του Βοτάρη ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα Δημήτρης Λαφαζανίδης έβαλε την δική του σφραγίδα, σημειώνοντας χακ-τρίκ, και διευρύνοντας το σκορ στο 4-0.
83’ Ο νεοεισελθών φέρελπις και ταλαντούχος επιθετικός των Τριαινοφόρων Γκόγκος με ατομική προσπάθεια και ασύλληπτη βολίδα σημείωσε το 5-0.
85’ Τέλος τον χορό των γκολ έκλεισε ο 16χρονος Παπαγεωργίου που με υποδειγματικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 6-0.
Εύκολο έργο είχε ο Διαιτητής του αγώνα κ.Καρατζάς με βοηθούς τους Μιχάλογλου Α και Δημόπουλο.
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ:Πασχαλίδης,Γκίνης(46’Ιωσηφίδης),Καπαγιάρογλου,Γεωργίου,Τεκελίδης,Βοτάρης,Τσάτσε,Παπαγεωργίου, Λαφαζανίδης(70’Γκόγκος),Τσόπτσης,Ρέτζια(46’Λούσης).
ΝΙΚΟΣ ΦΙΣΤΑΣ  

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παμε για διπλο με χίλια

Ανώνυμος είπε...

Πάλι ΧΑΚ-τρικ!!! Ας του εξηγήσει κάποιος ότι είναι ΧΑΤΤΤΤΤΤΤΤΤ-τρίκ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ?
Ο ΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΟΡΟ

Ανώνυμος είπε...

Ναι,τον σωστό όρο.Όπως λέμε "το γάλα με την καρδάρα".

Ανώνυμος είπε...

Ο πλήρης όρος στα αγγλικά είναι Hat-trick hero. Κανονικά ισχύει όταν ένας παίκτης έχει σκοράρει με δεξί, αριστερό και κεφαλιά σε ένα ημίχρονο. Αλλά επειδή αυτό είναι πολύ δύσκολο, το απλοποίησαν στο πέρασμα των χρόνων...