Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η καλύτερη ενδεκάδα για το 2011



Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Πελέ, έδωσε τα βραβεία στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποτελούν την ιδανική ενδεκάδα για το 2011, όπως αυτή προέκυψε από τις ψήφους των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που κλήθηκαν να αναδείξουν την FIFA FIFPro World XI για το 2011.
Η εκδήλωση για την ανακήρυξη των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της χρονιάς που έφυγε, έγινε στη Ζυρίχη, στη διάρκεια του FIFA Ballon d’ Or Gala.
Έλειψαν ωστόσο 4 από τους 11 βραβευθέντες, καθώς ανήκουν στη Ρεάλ Μαδρίτης που προετοιμάζεται για τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με τη Μάλαγα.
Η ιδανική ενδεκάδα για το 2011, η FIFA FIFPro World XI συγκροτείται από τους:

Τερματοφύλακες: 
Iker Casillas (Spain, Real Madrid).

Αμυντικοί: 
Daniel Alves (Brazil, Barcelona),
 Gerard Pique (Spain, Barcelona), 
Sergio Ramos (Spain, Real Madrid), 
Nemanja Vidic (Serbia, Manchester United).

Mέσοι: 
Xabi Alonso (Spain, Real Madrid), 
Andres Iniesta (Spain, Barcelona), 
Xavi (Spain,Barcelona).

Επιθετικοί:
 Lionel Messi (Argentina, Barcelona), 
Cristiano Ronaldo (Portugal, Real Madrid), 
Wayne Rooney (England, Manchester United).

Ο Πελέ, έδωσε τα βραβεία των ποδοσφαιριστών της Ρεάλ Μαδρίτης στους παλιούς άσους της Εμίλ Μπουντραγκένιο και Ζινεντίν Ζιντάν (ο οποίος σήμερα είναι τεχνικός διευθυντής της).
Ο Τσάμπι Αλόνσο και ο Γουαίην Ρούνει επιλέγονται για πρώτη φορά σε ενδεκάδα της FIFPro ενώ από το 2005 μέχρι και σήμερα, συνολικά 39 ποδοσφαιριστές έχουν ψηφισθεί για την καλύτερη ενδεκάδα στον κόσμο.
Για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν είναι στην ιδανική ενδεκάδα ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο και έτσι ισοφάρισαν το ρεκόρ που είχε ο Τζον Τέρι, από το 2005 έως και το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: