Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ο Γκέσιος «έκλεισε» στον Αστέρα Τρίπολης


Ο πρώην παίχτης του Εδεσσαϊκού από το καλοκαίρι θα αγωνίζεται στον Αστέρα Τρίπολης όπου και θα είναι συμπαίκτης με τον Τσουμάγκα, άλλοτε συμπαίκτη του στον Εδεσσαϊκό

Η μέχρι τώρα πορεία του είναι καλή, ωστόσο έχει κάποιες κακές παρενθέσεις.
Φέτος, όμως, φαίνεται πως είναι η χρονιά του, καθώς πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Αναγέννησης Επανομής που επιβραβεύτηκαν με τη συμφωνία του με τον Αστέρα Τρίπολης, που θα τεθεί σε ισχύ το καλοκαίρι.
Ο Γιάννης Γκέσιος γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1988 στο... ποδοσφαιρικό χωριό, την Άρνισσα Πέλλας. 
Έκανε τα πρώτα του βήματα στο στην Ακαδημία του Μ.Α. Άρνισσας και στη συνέχεια πήγε στην Ελπίδα Έδεσσας και αγωνίστηκε με τη φανέλα του Εδεσσαϊκού στη Δ’ Εθνική. 
Αγωνίστηκε στις μικτές της Πέλλας, Παίδων και Νέων, ενώ κλήθηκε και στην Εθνική Παίδων, όπου είχε δύο συμμετοχές.
 Παίζει και στην κορυφή της επίθεσης και ως δεξιός εξτρέμ.
Στη συνέχεια αποκτήθηκε από τον Άρη για τη δεύτερη ομάδα, όπου όμως στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά κι έκανε επέμβαση στους χιαστούς. 
Το καλοκαίρι του 2008 πήγε στον ΠΑΟ Νέων Επιβατών στη Γ’ Εθνική, όπου τεχνικός ήταν ο Γιάννης Μιχαλήτσος.
Στον ΠΑΟΝΕ ο Γκέσιος έκανε πολύ καλή χρονιά με 27 συμμετοχές και επτά γκολ. Από τότε ο Αστέρας τον παρακολουθούσε, αλλά τελικά πήγε το καλοκαίρι του 2009 στη Ρόδο. Στο «σμαραγδένιο» νησί έπαιξε λίγο, καθώς τον Ιανουάριο δόθηκε δανεικός στην Βέροια, την οποία βοήθησε με πέντε γκολ σε έντεκα ματς να πάρει την άνοδο στη Β’ Εθνική. 
Στη συνέχεια, επέστρεψε στη Ρόδο που είχε υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική, όμως και δεν έπαιξε. Αρχικά υπέστη ξανά ρήξη χιαστών και στη συνέχεια κατέθεσε προσφυγή κι έμεινε ελεύθερος. 
Τον Ιανουάριο του 2011 μετακόμισε στην Αναγέννηση Επανομής, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στη Β’ Εθνική.
Μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις, μετρώντας 12 συμμετοχές και έξι γκολ. Δίχτυα βρήκε και στα φιλικά του καλοκαιριού με ΠΑΟΚ και Δόξα Δράμας, ενώ είχε σκοράρει στα παιχνίδια Κυπέλλου με Απόλλωνα Καλαμαριάς και Ατρόμητο. 
Αυτές οι εμφανίσεις του τον έκαναν το αγαπημένο παιδί της εξέδρας στην Αναγέννηση.
Φέτος, είχε μπει στο στόχαστρο τόσο της Δόξας Δράμας όσο και του Πανσερραϊκού, αλλά ο Αστέρας Τρίπολης κινήθηκε πιο γρήγορα και τον απέκτησε για τη νέα σεζόν, καθώς το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Επανομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: