Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

SCOUTER & MANAGERS ΣΤΟ INTERNET


Φαινόμενα της εποχής είναι τα παιδιά μας να φτιάχνουν δικό τους προφίλ στο facebook και να επικοινωνούν με φίλους τους και όχι μόνο. Δηλώνοντας λοιπόν ότι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και ανεβάζοντας φωτο σίγουρα θα "ανοίξουν την όρεξη" σε κάποια "αρπακτικά" που δηλώνουν Scouter ομάδων ή Μanager και θα προτείνουν να τα δοκιμάσουν στο εξωτερικό εκπροσωπόντας δήθεν κάποιες ομάδες.
Η αρχή γίνεται μ'ενα αρχικό μήνυμα αν είσαι έτοιμος να δοκιμαστείς σε ομάδα στο εξωτερικό. Το διαβάζει ο νεαρός αθλητής και ενθουσιασμένος ενημερώνει την οικογένειά του. 
Ο πατέρας συνήθως τρελαίνεται περισσότερο γιατί βλέπει ότι ενδιαφέρονται ξένες ομάδες για τον γιό του.
 Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις μπορεί ο γιος του να μην παίζει ούτε βασικός στην ομάδα του.
Εκεί λοιπόν βρίσκει σύμμαχο το πόσο έχει αδικηθεί από τον προπονητή του. 
Στη συνέχεια ακολουθεί mail που λέει ποιός είναι ο Scouter και ποιές ομάδες εκπροσωπεί, συνήθως καμιά δεκαριά για να διαλέξεις. 
Επίσης του λέει ότι πρέπει να στείλει τα στοιχεία του και περίπου 1000Ε για δήθεν ασφάλεια και ιατρικές εξετάσεις. Τώρα πως γίνεαι να προπληρώνει ιατρικές εξετάσεις ;;; τα συμπεράσματα δικά σας.
Από την εμπειρία μου στο χώρο σας λέω λοιπόν ότι 3 στους 10 "τσιμπάνε" και στέλνουν τα χρήματα και βέβαια ακόμα περιμένουν πότε θα ειδοποιηθούν για τα δοκιμαστικά.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: 
Μέσα από την εμπειρία μου εκπροσωπώντας την P.T.S αλλά και σαν γονιός που ο γιός του έχει facebook, έχω να σας πω ότι κανένας scouter δεν πρόκειται να ζητήσει να δοκιμάσει το γιό σας επειδή έμαθε ότι παίζει ποδόσφαιρο και έχει ανεβάσει φωτο. Δηλαδή πως κατάλαβε ότι είναι καλός επειδή έχει φωτογένεια ; 
Ο Scouter που θα ενδιαφερθεί θα'ρθει και θα παρακολουθήσει τον αθλητή από κοντά και όχι μία φορά. 
Οταν κρίνει ότι πρέπει να δοκιμαστεί θα στείλει το εισιτήριό του aller-retour και θα φροντίσει για την διαμονή και διατροφή του και αν είναι ανήλικος θα καλύψει και τα έξοδα ενός συνοδού. 
Αυτά είναι τα κανονικά δοκιμαστικά.
ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί έχω παραδείγματα Ελλήνων που δηλώνουν Scouter ή Manager που έρχονται και βλέπουν τον αθλητή και μετά ζητούν χρήματα για να τον δοκιμάσουν στο εξωτερικό. 
ΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΘΛΗΤΗ , ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ.

                   Με τιμή
               Σπύρος Μαραθωνίτης
           Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
                     P.T.S

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

υπάρχουν αρκετά λαμόγια,συχνά με ξυρισμένα κεφάλια, ξερόλες, μαγκάκια,που εκτός των άλλων το παίζουν μανατζερ!
Πέρασαν κάποτε ως ποδοσφαιριστές αναπληρωματικοί του αναπληρωματικού σε καμιά αγνωστη ομάδα και τώρα πουλάνε ελπίδες σε θύματα!Προσοχή!

Ανώνυμος είπε...

ίδια περίπτωση έτυχε σε ανιψιό μου, ο οποίος τσίμπησε στην αρχή όπως και ο πατέρας του αλλά στη συνέχεια το ξανασκέφθηκαν και λογικεύτηκαν
Πάντως τα λαμόγια χτυπάνε εκεί στα πιτσιρίκια που οι πατεράδες έχουν αδυναμία αλλά και όνειρα