Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Περίοδος 1975-76 …. «πέτρινα χρόνια» και τότε


 αλλά η ομάδα ξαναβρήκε τον δρόμο της και μεγαλούργησε!
Ο Εδεσσαϊκός λοιπόν, την σαιζόν 75-76 βρέθηκε και πάλι να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα, αφού υποβιβάσθηκε την σαιζόν 1974-75 από την Β΄ Εθνική.
Η  Β΄ Εθνική τότε απαρτιζόταν από 3 ομίλους,  χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια. Από το 1970 έως και το 1973 την άνοδο στην Α' εθνική κέρδιζαν οι πρωταθλητές των 3 ομίλων και ο πρωταθλητής Κύπρου.
Οι ομάδες δε  που υποβιβάζονταν από την Β΄ Εθνική έπαιζαν απευθείας στο τοπικό, αφού δεν υπήρχε ούτε Δ΄ Εθνική αλλά ούτε Γ΄ Εθνική (΄67-68 έως 76-77)
Μετά το τέλος των τοπικών πρωταθλημάτων, διεξάγονταν αγώνες μπαράζ με συμμετοχές τοπικών ομίλων, με σκοπό ένας ορισμένος αριθμός ομάδων ανάμεσα στις πρωταθλήτριες των τοπικών ενώσεων, να προβιβαστεί στην Β' Εθνική.
Ψάχνοντας βρήκαμε στην "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ" του έτους 1975-76 και δημοσιεύουμε σήμερα τους αγώνες που έδωσε με αντίπαλο την Ελπίδα Έδεσσας (για να διαβάσεις απόσπασμα σελίδας κάνε κλικ  ΕΔΩ και      ΕΔΩ για ολόκληρη την σελίδα κάνε κλικ  ΕΔΩ   και   ΕΔΩ)
 και  την Αναγέννηση Γιαννιτσών , για να διαβάσεις κάνε κλικ ΕΔΩ 
Ο Εδεσσαϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής Πέλλας και μετά από αγώνες μπαράζ κατάφερε την επόμενη σαιζόν να αγωνίζεται και πάλι στη Β΄ Εθνική.
Ενδιαφέρον εκτός των άλλων παρουσιάζουν και οι συνθέσεις των ομάδων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αλλα χρόνια με σωστά πρωταθλήματα χωρις πολλά έξοδα, απο το τοπικό στη Β εθνική μεσω μπαράζ και μετα αντιμετώπιζες τις ομάδες των γύρω πολεων, αφού οι αντίπαλοι ήταν με γεωγραφικά κριτήρια Κοζανη, φλωρινα, ναουσσα κλπσε ένα δυνατο πρωτάθλημα με ελπίδες να βγεις Α εθνική.
Παρατηρώ στο δημοσιευμα του αγωνα των Γιαννιτσων οτι προπονητης τότε ήταν ο κ. Κων/νίδης σημερινός αντιπρόεδρος, ζωντανή ιστορία του ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΎ
ευχομαι τα δυσκολα να τα ξεπεράσουμε και να πάμε σε άλλους δρόμους σε λεωφόρους πλέον και οχι εδω στους χωραφόδρομους

Ανώνυμος είπε...

το χωρίς πολλά έξοδα δεν ισχύει γιατί τότε υπήρχε φτώχεια και τα ταξίδια μεγάλα.Γεωγραφικά φυσικά,γιατί δεν είχε κάθε χωριό ομάδα.Ο νομός πέλλας είχε π.χ. συνολικά 15 ομάδες άντε 20.