Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΑΛΜΩΠΟΣ-ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 2-1 (φώτο & βίντεο )


γράφει  ο αθλητικογράφος  
Νίκος Φίστας


«Στην παράταση κρίθηκε το ντέρμπι. Μεγάλος νικητής ο Αλμωπός και μεγάλος χαμένος αλλά και ιδανικός αυτόχειρας ο Εδεσσαϊκός»



Στην παράταση κρίθηκε το ντέρμπυ Αλμωπού –Εδεσσαϊκού, που διεξήχθη στο κατάμεστο από 2000 και πλέον θεατές, Δημοτικό στάδιο της Αριδαίας, στο πλαίσιο της 2ης φάσης των αγώνων πλέϊ-οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή  της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Πέλλας.
Ο αγώνας και η έκβαση του που εξελίχθηκε σε θρίλερ και δεν προσφερόταν για καρδιακούς, ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Αλμωπό με 2-1 στην ημίωρη παράταση(Κ.Α. 1-1), και παράλληλα μεγάλο χαμένο αλλά και ιδανικό αυτόχειρα σύμφωνα με την εξέλιξη και την έκβαση του τον ιστορικό Εδεσσαϊκό.
Η ομάδα της Αλμωπίας κατάφερε να πανηγυρίσει στο τέλος την νίκη που τις δίνει το εισιτήριο στον τελικό του Ν.Μυλοτόπου, για να διεκδικήσει τον τίτλο της Α1 από τον γηπεδούχο τοπικό Μέγα Αλέξανδρο που τερμάτισε πρώτος στην διάρκεια της κανονικής περιόδου.
Στον αντίποδα η ομάδα των καταρρακτών σύμφωνα με την αγωνιστική συγκυρία και ροή του ματς,  ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως κλώτσησε και έχασε την μεγάλη ευκαιρία να πάρει την νίκη, και να διεκδικήσει τον τίτλο στον τελικό της Κυριακής. Ο αγώνας και το Α’ ημίχρονο ξεκίνησε με του καλύτερους οιωνούς και προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, καθότι πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 24’ με τον Λαφαζανίδη με ασύλληπτη βολίδα και υποδειγματική εκτέλεση μετά από έξοχη ατομική προσπάθεια και πάσα του Λούση, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, όπως και το πλεονέκτημα-ατυχία για τον Αλμωπό να έχει δύο αναγκαστικές αλλαγές δύο βασικών του παικτών στο Α’ μέρος, του Μιχαηλίδη στο 28’ και του μόνιμου σκόρερ και φέρελπι κορυφαίου νεαρού μεσοεπιθετικού του Τσαουσίδη που αποχώρησε τραυματίας στο 40’. Το  αποκορύφωμα για τους γηπεδούχους ήταν ο τραυματισμός του Τσιμτσιρίδη στο 53’, ο οποίος συνέχισε να αγωνίζεται τραυματίας καθότι η ομάδα του είχε κάνει και τις τρείς αλλαγές, και ουσιαστικά ο Αλμωπός αγωνίζονταν για 67’ μαζί με την ημίωρη παράταση μα 10 παίκτες.
 Ο Εδεσσαϊκός δεν αξιοποίησε τις ευνοϊκές αγωνιστικές συνθήκες και χτυπητές αδυναμίες των γηπεδούχων, έχοντας παράλληλα ένα Άσκρα ατυχίας με δοκάρι του Λαφαζανίδη στο 90’ με την εκπνοή του κανονικού αγώνα, όπως επίσης και πληθώρα άλλων κλασικών ευκαιριών ,στο 89’ με τον Παπαγεωργίου, και προς το τέλος της παράτασης με τον Λαφαζανίδη και τον Ουζούνη.
Ακόμη οι φιλοξενούμενοι δικαιούνται να φωνάζουν για τον μη καταλογισμό πεντακάθαρου  πέναλτι στο 14’ σε ανατροπή του Λαφαζανίδη από τον Πανταζή.

Το ρεσιτάλ των υπόλοιπων χαμένων ευκαιριών για την ομάδα του Αντώνη Σαπουντζή συμπληρώνεται ως εξής: 

Στο 15’ ο Ιωσηφίδης από πλεονεκτική θέση για γκολ μέσα από την περιοχή πλάσαρε άουτ, στο 36’ ο Λαφαζανίδης μετά από έξοχη ατομική προσπάθεια πάσαρε στον Ρέτζια που εξαπέλυσε σουτ βολέ που απέκρουσε σωτήρια ο Χρήστου, 
στο 77’ ο Καλαφατίδης είχε σουτ μόλις άουτ,
 στο 97’ στην παράταση ο Καπαγιάρογλου μέσα από την μικρή περιοχή είχε κεφαλιά ελάχιστα άουτ, 
στο 99’ ισχυρό σουτ του Τεκελίδη έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Χρήστου.
Από την άλλη πλευρά ο Αλμωπός είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον νεαρό σέντερ Φoρ Γιάννη Τσόλκα που ήταν ο χρυσός σκόρερ των δυο τερμάτων του Αλμωπού, ενώ σε ήρωα της συνάντησης αναδείχθηκε και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Χρήστου που με τις υπέροχες και έγκαιρες επεμβάσεις του κράτησε όρθιο τον Αλμωπό.
Στην νίκη επίσης σημαντικό μερίδιο είχαν και οι έμπειροι Κανωτίδης, Παπαδόπουλος, ενώ μεγάλα ψυχικά αποθέματα είχαν και οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν μοναδική αξιόλογη επιθετική προσπάθεια του Αλμωπού για το Α’ ημίχρονο καταγράφεται στο 28’όταν ο Τσαουσίδης έιχε κεφαλιά με΄σα από την μεγάλη περιοχή μόλις άουτ.
Στην επανάληψη στο 51’ ο Τσόλκας εκμεταλλευόμενος την αδράνεια και ολιγωρία της άμυνας του Εδεσσαϊκού με ψύχραιμο και υποδειγματικό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. 
Στο 68’ ο Ταγγίδης σούταρε άουτ,
 ενώ στο 88’ ο Κανωτίδης από εμφανή θέση οφσάιντ τετ-α-τετ με τον Πασχαλίδη πλάσαρε άουτ.
Στην παράταση στο 94’ ο Τσόλκας εκμεταλλευόμενος την τραγική αδράνεια της άμυνας του Εδεσσαϊκού με πλασέ σημείωσε το νικητήριο και δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.
Συμπερασματικά να αναφέρουμε ότι οι γηπεδούχοι κατέκτησαν μια πύρρεια νίκη, με την βοήθεια και της τύχης, αλλά παρά τους τραυματισμούς των τριών βασικών του παικτών δεν πτοήθηκαν επιστρατεύοντας τα ψυχικά αποθέματα τους, πανηγυρίζοντας στο τέλος την πρόκριση στο τελικό.
Αναφορικά με τον Εδεσσαϊκό οι πιστοί του φίλοι που τον ακολούθησαν στην Αριδαία αποχώρησαν με έντονη την πίκρα από την απώλεια της νίκης και της μη πρόκρισης στο τελικό.
Για δεύτερη συνεχή αγωνιστική περίοδο η ομάδα των Καταρρακτών με την ένδοξη ιστορία δεν καταφέρνει να υλοποιήσει τον στόχο της κατάκτησης του τίτλου και της ανόδου στην Δ’ Εθνική, παρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που είχε να αντιπαραθέσει με το φετινό ρόστερ της, με αποτέλεσμα η επόμενη μέρα να φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη για το παρόν και το μέλλον.
Το κρίσιμο και καθοριστικό ντέρμπυ διεύθυνε ο κ.Θεολόγου ο οποίος δεν καταλόγισε κραυγαλέο πέναλτι υπέρ του Εδεσσαϊκού στο 14’ στην ανατροπή του Λαφαζανίδη από τον Πανταζή, ενώ στο 88’ από οφθαλμοφανή θέση οφσάιντ του Κανωτίδη που δεν υπέδειξε ο επόπτης κ. Σίπκας ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς των Εδεσσαίων.
Γενικά το διαιτητικό τρίο δεν απέφυγε τα λάθη: 
 Θεολόγου-Σίπκας-Παναγιωτίδης, Δ’διαιτητής κ.Καραγιάννη.

ΑΛΜΩΠΟΣ:
Χρήστου,Μιχαηλίδης(28’Ταγγίδης),Δεμίρης,Πανταζής,Μπογδάνης,Κανωτίδης,ΠαπαδόπουλοςΝ,ΘωμάςΕ(46’Παπαδόπουλος),Τσιμτσιρίδης,Τσαουσίδης(40’Βοτάρης),Τσόλκας.

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ:
Πασχαλίδης, Γκίνης, Καπαγιάρογλου,Ουζούνης,Γεωργίου,
Τσόπτσης, Ιωσηφίδης (75’Τεκελίδης), Βοτάρης, Ρέτζια (90’Τσάτσε), Λαφαζανίδης, Λούσης (57’Παπαγεωργίου).
               
                             ΝΙΚΟΣ ΦΙΣΤΑΣ


ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ   www. tastv.gr 
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ  ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ- ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 
ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΜΠΟΓΔΑΝΗ 
ΣΕ ΣΠΙΚΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΙΣΤΑ 


                                                                      πηγή των παρακάτω φωτο http://karatzova.com/











21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΑΡΙΔΑΙΩΤΗ ΚΙ ΕΣΥ......ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ......Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ,2-3 ΛΑΘΗ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ,Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΑΡΙΣΤΟΣ.ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ.ΑΠΛΑ Ο ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΑΤΥΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

makari oi omada mas na eixe 11 palikaria san ton lafazanidi proxthes pou matose tin fanela kai timise ton kosmo pou pigame gia na tous doume.water bous 3

Ανώνυμος είπε...

sipka eisai megalos alitis ntropi sou pou eisai apo tin edessa.pane twra ston polatian na sou pei ti tha kaneis sto epomeno mats kseftila.

Ανώνυμος είπε...

δεν μας φταιει κανεις διαιτητης με τοσες ευκαιριες.

Ανώνυμος είπε...

εκείνος ο κοντόχοντρος με τα γένια και την ουρα τη χωνόταν και τη δουλεια είχε να ανακατευεται?κάποιας ομάδας πρόεδρος είναι νομίζω. ας τον μαζεψουν απ τα γηπεδα.Προσβαλει την αισθητικη των γηπεδων.waterboys3.

Ανώνυμος είπε...

του χρόνου πάλι.

Ανώνυμος είπε...

για τη φανέλα θέλει ..όχι για τη τσέπη ! ρίξαμε τα περισσότερα λεφτά απ όλες τις ομάδες και βγήκαμε τριτοι.Τα συμπεράσματα απλά.

Ανώνυμος είπε...

2.25 ekeinos pou les einai astunomikos kai htan mesa gia prostasia ton diaititon,ti einai autes h asunartisies pou les,oso gia to proedros pou les,apo ti xerw einai ths doxas exaplatanou texnikos dieuthinths

Ανώνυμος είπε...

2:25 otan den tha ksereis kapoia atoma den tha mhlas k den tha les oti na nai.. einai astynomikos k htan gia prostasia to diaithton .

Ανώνυμος είπε...

ειναι τπ καλυτερο παιδί και πολυ σοβαρό

Ανώνυμος είπε...

file sorry alla milas kai anafereis tous water bous kai ego pou grafo kai agonizome gia tous water boys den ksero pios eisia se parakalo allakse to onoma sou se parakao water boys 3

Ανώνυμος είπε...

water boys 3 xalarwse megale 2:25 ..einai apo t kalhtera paidia k den einai proedros aplos einai sthn omada ths DOXA EXAPLATANOY.

Ανώνυμος είπε...

genitsare pigene tora apo ton polatian k apo ton nousikirou na paris ta sinxaritiria sou tin apostoli sou tin ekseteleses... exei o kairos girismata..k oi edessaioi den ksexnoun eykola...

Ανώνυμος είπε...

τι άσχετα γραφεται μωρε εδω? η ομάδα μας είναι μεγάλη γιατί έχει ιστορία.όσοι καμενοι χαμενοι και αδικημενοι γραψτε αλλού και όχι εδώ.Καθε ξεχασμενος γραφει εδω.Φτανει πια.Μονο οι water boys μπορουν να γραφουν και οι φιλοι του εδεσσαικου.Τελος.

Ανώνυμος είπε...

arideotes sas eyxome olopsixa prokrisi alla den to nomizo dioti to gipedo 8a eine katiforiko gia ton milotopo logo polatian nousikirou k i parea tous... sas eyxome olopsixa kali epitixia alla alla....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ Ο ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ. ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟ ΤΟΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΩΤΗ ΤΟΝ ΣΙΠΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

File 11:06 egrapsa gia meshmeri ktl kai oi pantognwstes edw,oi poly3eroi,moy thn epesan,poso pisw einai ta palikaria telika!!!!Den 8elw na pistepsw oti htan logo vlakeias,mallon prepei na apodex8oyn prwta se poia kathgoria einai,kai na mhn einai allazones,giati ayto kyriws plhrwnoyn mhn vlepontas pera apo thn myth toys nomizontas oti o titlos toys anhkei kai 8a toys do8ei"timhs eneken".

Ανώνυμος είπε...

έτσι όπως κατηγορούμε εμείς το Σίπκα ,έτσι κατηγορούσαν στην Αριδαία το Μιχαηλίδη.ότι δεν βοηθάει Αλμωπό κλπ κλπ.
Δυστυχώς το θέμα διαιτησίας πρέπει να το αφήσουμε στην άκρη.Ένα είναι το θέμα : πως γίνεται κι ενώ κάναμε της καλύτερες μεταγραφες η ομάδα δεν τράβηξε.....

Ανώνυμος είπε...

δεν τράβηξε διότι είχαμε προπονητές της πλάκας

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΕΙΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ.ΖΗΤΟΥΣΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΖΟΥΝ 50-50.Ο ΣΙΠΚΑΣ ΟΜΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΟ ΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ. ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΔΟΥΜΑΙ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΟΥΛΕΒΕ.ΚΡΙΜΑ......

Ανώνυμος είπε...

τέλος τα σχόλια βρε παιδιά.Ώρα για περισυλλογή και Αυτοκριτική